Skip to content

DEIGRATIA

Home » Coaching met paarden

Coaching met paarden

Paardencoaching

Paarden zijn hele bijzondere dieren om mee samen te werken. Je kan je verhaal bij ze kwijt zonder iets te zeggen. Paarden voelen haarfijn jouw emoties aan en ze reageren daar ook nog op door jouw gedrag te spiegelen. Zo wordt een paard drukker wanneer jij hoog in energie zit of juist heel rustig wanneer jij laag in energie zit. Daarnaast is de rust die een paard met zich meebrengt ontzettend lekker om te ervaren. En wat misschien wel het belangrijkst is: het paard goedkoop jou om wie jij bent.

Ik werk samen met mijn drie collega’s: Karola, Dream en Brandy. Drie prachtige pony’s met een eigen karakter. Met zijn vieren coachen wij kinderen vanaf 10 jaar. De verschillende thema’s waar wij ons voor investeren zijn zekerheid en duurzaam. Deze thema’s behandelen wij per onderwerp:

– Hoe krijg jij meer zelfvertrouwen?
– Hoe ga je om met paniek?
– Waar liggen jouw grenzen en waar herken je ze aan?
– Wat is jouw verantwoordelijkheid en hoe moet je daarmee gaan?

Nu kun je je afvragen of je kennis en ervaring nodig bent om aan de slag te gaan met paarden. Dit ben je niet nodig.
Je zult het in het begin enorm spannend vinden. Wat logisch is, maar niet nodig. Paarden zijn snelle ijsbrekers. Ze onderzoeken jou als persoon waarbij ze kijken naar je veilig bent, of je een vriendje bent, of je een leider bent en of je hulp nodig bent. groter het paard jou heeft weten te vergelijkbaar zal het paard jou benaderen zoals die jou ziet.

De sessies
Zodra jij in de wei staat onderzoekt het paard jou. Tijdens dit proces neemt het paard jou op in de kudde. Als jij bijvoorbeeld zegt dat het goed gaat met jou gaat en dit niet zo is, vind je het bijvoorbeeld erg spannend, dan kan het paard dit laten zien door onrustig heen en weer te bewegen. Het gedrag van het paard koppel ik in vervolg terug aan jou. Door te reflecteren gaan wij aan de slag.

In de eerste sessie gaan wij op zoek naar jouw pijn en verlangen. Vanuit hier stellen wij samen een doel op. Waar wil je staan aan het einde van dit traject. Tijdens het traject door wij zes sessies waarbij de volgende thema’s aan bod komen:

– Wat zijn jouw belemmeringen, wat zijn jouw helpende overtuigingen.

Daarnaast leer je je eigen emoties te herkennen en erkennen. Ook zal je leren hoe je deze kunt uiten en in het dagelijks leven kunt toepassen.

Aan het einde van de sessie besproken wij wat het traject voor jou betekent.

Tarieven

Coaching met paarden uurtarief van €95,- bij een traject van 6 sessies € 500,

Graag wil ik dat het voor iedereen mogelijk is om coaching te volgen. Mocht dit tarief voor jou niet mogelijk zijn, neem dan contact met mij op voor andere opties. 

                Vergoeding vanuit de werkgever

Veel bedrijven hebben een persoonlijke ontwikkeling. De werkgever wil niets liever dan dat zijn personeel goed in het vel zit. Ik neem graag contact op met uw werkgever om te bespreken wat mogelijk is.

Neem contact op met
Kun je niet wachten om te beginnen? Laten we daar wat aan doen!
Je kunt bellen naar 06 46 20 43 25 of mailen naar info@deigratia.nl ik spreek je snel.