Skip to content

DEIGRATIA

Coaching met paarden

Home » Coaching met paarden

Coaching met paarden

Paardencoaching

Paarden zijn hele bijzondere dieren om mee samen te werken. Je kan je verhaal bij ze kwijt zonder iets te zeggen. Paarden voelen haarfijn jouw emoties aan en ze reageren daar ook nog op door jouw gedrag te spiegelen. Zo wordt een paard drukker wanneer jij hoog in energie zit of juist heel rustig wanneer jij laag in energie zit. Daarnaast is de rust die een paard met zich meebrengt ontzettend lekker om te ervaren. En wat misschien wel het belangrijkst is: het paard accepteert jou om wie jij bent.

Ik werk samen met mijn vier collega’s: Karola, Beauty, Dream en Brandy. Vier prachtige pony’s met een eigen karakter. Met zijn vijven coachen wij kinderen vanaf 10 jaar. De verschillende thema’s waar wij ons voor inzetten zijn zekerheid en onzekerheid. Deze thema’s behandelen wij per onderwerp:

– Hoe krijg jij meer zelfvertrouwen?
– Hoe ga je om met paniek?
– Waar liggen jouw grenzen en waar herken je ze aan?
– Wat is jouw verantwoording en hoe heb je daarmee om te gaan?

Nu kun je je afvragen of je kennis en of ervaring nodig bent om aan de slag te gaan met paarden. Dit ben je niet nodig.
Je zult het in het begin vast spannend vinden. Wat logisch is, maar niet nodig. Paarden zijn snelle ijsbrekers. Ze onderzoeken jou als persoon waarbij ze kijken of je veilig bent, of je een vriendje bent, of je een leider bent en of je hulp nodig bent. Zodra het paard jou heeft weten te identificeren zal het paard jou benaderen zoals die jou ziet.

Zoals ik hierboven al zei hebben mijn collega’s alle vier een eigen karakter. Karola is de oudste van het stel, met maar liefst 29 levensjaren heeft zij het geduld van een engel. Beauty is een stoere pony die jou heel goed kan helpen om op zoek te gaan naar jouw en zijn grens. Dream is een beetje terughoudend maar zodra ze een opdracht krijgt gaat ze net zo lang door totdat de opdracht is behaald. Ze gaat door het vuur en door. Brandy is kalm en niet snel onder de indruk van haar omgeving. Ze is moeilijk bang te krijgen en dat is fijn als jij het bijvoorbeeld wel wat spannend zou vinden.

De sessies
Zodra jij in de wei staat onderzoekt het paard jou. Tijdens dit proces neemt het paard jou op in de kudde. Als jij bijvoorbeeld zegt dat het goed gaat met jou gaat en dit niet zo is, je vind het bijvoorbeeld erg spannend, dan kan het paard dit laten zien door onrustig heen en weer te bewegen. Het gedrag koppel ik in vervolg terug aan jou. Door te refelecteren gaan wij hiermee aan de slag.

In de eerste sessie gaan wij op zoek naar jouw pijn en verlangen. Vanuit hier stellen wij samen een doel op. Waar wil je staan aan het einde van dit traject. Tijdens het traject doorlopen wij zes sessies waarbij de volgende thema’s aan bod komen:

– Wat zijn jouw jouw jouw jouw richtlijnen, wat zijn jouw jouw jouw helpende overtuigingen.

Daarnaast leer je je eigen emoties te herkennen en erkennen. Ook zal je leren hoe je deze kunt uiten en in het dagelijks leven kan toepassen.

Aan het eind van de sessie bespreken wij wat het traject voor jou heeft betekent.

Vergoeding vanuit de werkgever
Veel bedrijven hebben een persoonlijke ontwikkeling. De werkgever wilt niets liever dan dat zijn personeel goed in het vel zit. Ik neem graag contact op met jouw werkgever om te bespreken wat mogelijk is.

Contact
Kun je niet wachten om te beginnen of ben je net op zoek naar dat ene stukje informatie wat je niet kunt vinden? Laten we daar wat aan doen!
Je kunt mailen naar info@deigratia.nl of bellen naar 06 46 20 43 25 ik spreek je snel.